Timmerfabrieken

Het hout wat H. Oude Hengel GmbH levert geeft timmerfabrieken de mogelijkheid om met verschillende materialen kwaliteitsproducten te leveren. Tot welk eindproduct het dan ook maar verwerkt wordt. Maar bij elk eindproduct worden andere wensen en eisen gesteld. Wij stemmen deze graag met u af.

Kozijnen

De meeste kozijnen worden op dit moment gemaakt van tropische hardhout soorten. Aan de bekende Aziatische houtsoorten wordt al geruime tijd Sapeli, Sipo en Iroko en de Braziliaanse soorten als Sapupira toegevoed. Maar ook zijn er Europese mogelijkheden in Eiken en Douglas. Deze soorten vormen een goede basis om een kwaliteitsproduct te leveren.

H. Oude Hengel GmbH importeert Sapeli, Sipo en Iroko direct vanuit haar Afrikaanse partners. Het gezaagde hout wordt met zorg behandeld en naar Europa verscheept om gedroogd te worden. Dit proces vergt vakmanschap en aandacht. Om kwaliteit te garanderen vindt het drogen bij een geselecteerde drogerij plaats.

Profielen en vingerlassen

H. Oude Hengel GmbH biedt de mogelijkheid om op aanvraag standaard geschaafde profielen en/of geschaafd en gevingerlast hout te leveren. Dit ontzorgt u en geeft u de mogelijkheid om sneller te kunnen produceren met minder afval. Het hout kan hier ook geleverd worden met de bekende certificaten zoals Komo skh en G.I.P.

Trappen

Een mooie trap is het visitekaartje voor een woning. Mits de gekozen houtsoort en de juiste kwaliteit worden gebruikt in combinatie met een goed ontwerp. H. Oude Hengel GmbH heeft een ruim assortiment traphout op voorraad en kan u adviseren in het gebruik en de afwerking van dit hout.

Lijsten

Bij de afwerking van keukens, meubels, kozijnen en trappen worden vaak sierlijsten gebruikt. Kwaliteitshout wat kleurecht en foutvrij geleverd moet worden. Met diverse bewerkingsmachines verzagen we plaathout voor u naar wens en specificaties.