Scheepsbouw en betimmering

Traditioneel wordt voor (oud) Hollandse schepen veel inlands hout gebruikt. Uit op maat gezaagd Eiken, Grenen, Lariks en Douglas worden verschillende onderdelen van het schip geproduceerd. Vakmanschap is hier een echte kunst. H. Oude Hengel GmbH verstaat deze kunst als geen ander. Met onze ruime ervaring met botenbouwers hebben we veel schepen voorzien van een nieuwe huid, mast, boegdelen of zwaarden.

Masthout tot 18 meter

Onze zagerij kan maar liefst masthout tot 18 meter lang zagen. Dat maakt ons niet alleen uniek, maar met onze contacten kunnen wij er tevens voor zorgen dat stammen met de juiste kromming tijdig worden aangeleverd. Met u controleren we het hout en toetsen we deze zodat u een kwalitatief product krijgt aangeleverd.

Interieur

Het hout voor het interieur of de kajuit is altijd goed gedroogd of kunstmatig gedroogd uit voorraad leverbaar. De vele Eiken stammen kunnen in diktes van 65, 85 en 105 mm gezaagd worden en zorgen hiermee voor een ruime sortering.

Eiken krommers

Vooral voor de restauratie van Hollandse schepen wordt veel Eiken gebruikt. Om de contouren van het schip goed te volgen en de sterkte iin de constructie te behouden zijn krommers nodig. Eiken stammen waarvan het draadverloop gelijk is als de vorm van de boot. Deze stammen hebben wij continue voor u op voorraad.