Houten vloeren en vloerdelen

De warmte van een houten vloer brengt sfeer in een woning en zorgt ervoor dat mensen zich echt thuis voelen. Een eerlijk natuurproduct wat dagelijks gebruikt en belast wordt. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en toepassingen van het gebruik van massieve houten vloeren en vloerdelen.

Bezaagd vloerhout

Ook voor de vloerverwerkende industrie hebben wij een ruime voorraad en groot assortiment van geschikte houtsoorten. Het hout wordt in onze eigen drogerij voldoende gedroogd. De kwaliteit en de afmetingen worden met u besproken en conform afspraak geleverd.

Houtsoorten

Ons assortiment hout voor vloeren bestaat uit Eiken, Bubinga, Jatoba, Wengé, Zwarte Kabbes, Douglas, Lariks, Noten, Doussie, Mapple, Rood en Wit Amerikaans Eiken, Kersen, Padoek, Purperhart, Muiracatiara en Teak. In FSC kunnen wij u leveren: Mandioqueria, Jatoba, Muiracatiare en Cumaru.

De dikte van de vloeren is 21 mm en de breedte wordt met u afgestemd.

Geschaafde vloeren

Ook bieden wij een beperkt assortiment van standaard geproduceerde vloeren. Samen met onze leverancier stemmen we met u de wensen en mogelijkheden af. Het assortiment standaard vloeren bestaat uit Eiken, Grenen, Douglas en Lariks.

Specialisme door vakmanschap

H. Oude Hengel GmbH kan voor u, uw opdrachtgever of uw klant, de “droomvloer” op maat voor u produceren. Dit geeft ons de mogelijkheid om ons vakmanschap te laten spreken. Uit eigen stammen wordt het hout gezaagd op de door u gevraagde afmeting. Breedtes van 40 cm en meer in Eiken en Douglas zijn voor ons geen probleem. Mocht u vervolgens de vloer voor dit speciale project gemonteerd willen hebben, dan verzorgen we dit met onze eigen specialisten.