Houten constructies

Houten constructies en buitenverblijven worden door ons in overleg met de opdrachtgever op maat aangeleverd en geplaatst. Hierdoor wordt u ontzorgt. Als u zelf graag met hout werkt en constructies bouwt, kunnen wij het hout prefab als bouwpakket aan u aanleveren. Het hout is bewerkt met pen- en gatverbindingen en/of zwaluwstaarten.

Europees Eiken

De meeste houten constructies buitenverblijven worden gemaakt van onbewerkt eiken. Eiken hout kleurt op termijn van licht geel naar licht tot donker grijs. Juist in de constructies welke veelal in wind en zon staan komt de kleur mooi naar voren. Eiken is dit een mooie, eigentijdse en geschikte hardhoutsoort. Het heeft een authentieke, natuurlijke en rustieke uitstraling. Het heeft ook de eigenschap altijd te blijven werken. Eiken bevat looizuur en dit zal naar aanleiding van regen en sneeuw vlekken veroorzaken op het hout en bestrating. Na verloop van tijd verdwijnen deze weer. In contact met ijzer gaat het looizuur een reactie aan waardoor op de balken donkerblauwe en zwarte vlekken ontstaan. Deze zullen naar verloop van tijd verminderen.

Europees Douglas

Douglas wordt door Oude Hengel gebruikt als een goed alternatief voor Eiken. Het Douglas is van nature een zeer duurzame houtsoort, zeker als het in constructies droog wordt toegepast. Douglas is lichter van gewicht en zeer sterk en taai. De kleur is roze en heeft meer duidelijke tekening dan het Eiken. Douglas is in Nederland een zeer frequent gebruikte houtsoort vanwege de eenvoudige verwerking, stabiliteit, geringe werking en de goede prijs/kwaliteits verhouding.

Eigen ontwerp

Onze constructies en buitenverblijven worden altijd op maat ontworpen en geproduceerd. De mogelijkheden zijn ongelimiteerd. Ongeacht het weer kan er altijd heerlijk geleefd worden in de buitenverblijven van H. Oude Hengel GmbH. Een buitenverblijf kan opgedeeld worden in een tuinkamer met twee schuifpuien, een ruimte voor de buitenkeuken en mogelijk een kachel en een overdekte zithoek. Dat is vakantie vieren in eigen tuin! Onze impressies laten zien dat er mogelijkheden genoeg zijn. Samen met uw architect of opdrachtgever nemen we de wensen met u door. Wij stellen u graag een technisch uitvoerbaar voorstel voor wat aansluit bij uw vraag en wens.