Waar staat FSC® voor?

De volledige naam voor FSC is Forest Stewardship Council®. Bedrijven die willen aantonen dat hun hout- en houtproducten van verantwoorde herkomst zijn, kunnen zich FSC-certificeren met een traceerbaarheid (Chain of Custody / COC) certificaat. Alle bedrijven in de handelsketen zorgen voor traceerbaarheid van de FSC-gecertificeerde producten binnen hun bedrijf.

Een certificeringsinstelling, die volgens zeer strenge accreditatiestandaarden (ASI), bevoegd is om bedrijven te certificeren en de controle uitvoert bij het bedrijf of deze de regelgeving (die is vastgelegd in de FSC COC-standaard) ook correct toepast.

Alleen FSC gecertificeerde bedrijven mogen producten als FSC gecertificeerd verkopen. FSC gecertificeerde producten kunnen herkent worden aan een FSC-on product label. En uiteraard wordt de FSC claim vermeld op de juridische verkoopdocumenten (verplicht). FSC gecertificeerde bedrijven kunnen in een online wereldwijde database teruggevonden en gecontroleerd worden op de geldigheid van hun certificaat. Zo ook ons bedrijf H. Oude Hengel BV.