Duurzaamheid en certificering

H. Oude Hengel GmbH is een houthandel met een eigen zagerij en drogerij. Al ruim 100 jaar en inmiddels door de vierde generatie geleid, wordt met trots een ruim assortiment hout producten aan diverse doelgroepen geleverd. Op ons bedrijfsterrein in Gildehaus (D) hebben we ruime faciliteiten waar het hout gedroogd, opgeslagen, bewerkt en gezaagd wordt.

Vraag naar de mogelijkheden in FSC® en PEFC gecertificeerde producten.

Certificaat

H. Oude Hengel GmbH en haar partners werken met respect voor de natuur. Daarom is ons doel om alleen aantoonbaar legaal hout te verkopen. We kijken kritisch naar onze leveranciers en de herkomst van het gekochte hout.

Indien het mogelijk is zal H. Oude Hengel GmbH zoveel mogelijk gebruik maken van gecertificeerd hout. Er zijn verschillende certificaten die gehanteerd worden om aan te tonen dat verantwoord hout wordt toegepast. H. Oude Hengel BV ondersteunt deze certificeringen.

H. Oude Hengel GmbH is FSC® gecertificeerd onder nummer FSC® C130790
H. Oude Hengel GmbH is PEFC gecertificeerd onder nummer PEFC/04-31-2706

Europa

Op Europees niveau is men gestart om een wetgeving te formuleren tegen illegale houtkap en het exporteren van illegaal hout. Dit wordt vorm gegeven in FLEGT. Voor meer informatie over verantwoord hout neem dan contact met ons op.