Bouw en restauratie

Sinds een aantal jaren wordt in de bouw hout weer ontdekt en op waarde geschat. Een verantwoordelijke beslissing. Immers, nadat van hout een duurzame constructie gemaakt is, dient het als opslagvat van CO2. Dit is een zeer goede eigenschap aangezien de extra uitstoot van CO2 mondiaal tegen gegaan wordt.

Bestek

H. Oude Hengel GmbH kan u voorzien van hout voor te bouwen of te restaureren projecten. De gebruikelijke houtsoorten hiervoor zijn Lariks, Douglas, Eiken en Western Red Cedar. Maar ook tropische hardhout constructies zijn beschikbaar. Door onze eigen zagerij worden bestek orders probleemloos snel en met uiterste zorg uitgevoerd.

Gevels

Gevels zijn een belangrijk detail van een woning. Beeldbepalend kan hout het juiste materiaal zijn, als het met zorg verwerkt wordt. De keuze van de houtsoort die wordt toegepast is net zo belangrijk als de constructie zelf. Beide elementen zijn bepalend voor de levensduur en de kwaliteit van de gevel.

Gevelhout kan geleverd worden in vers gezaagd, wind gedroogd en kunstmatig gedroogd op het gewenste vochtpercentage. H. Oude Hengel GmbH adviseert u graag over de bewerking van het door u gewenste profiel of kleur.

Prefab houten constructies

Regelmatig worden er in huizen en gebouwen houten constructies prefab gerealiseerd. Machinale bewerking en ambachtelijk handwerk zorgen er voor dat het resultaat naar wens is. Veranderingen en eisen in de constructie worden duidelijk met u besproken en naar wens geleverd.

Vraag ons naar de mogelijkheden in zowel Eiken, Douglas en andere bouw, gevel en overige houten constructies. Kijk voor meer informatie ook bij houten buitenverblijven.